Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki karnawałowe
Drożdże rozkruszamy do miseczki i zasypujemy cukrem.Muszą zrobić się płynne.Na stolnicę wysypujemy mąkę,dodajemy margarynę,szczyptę soli,dwa jajka,śmietanę i płynne drożdże.Wyrabiamy gładkie ciasto.Dzielimy na mniejsze porcje(ok.8 kawałków).Każdą porcję rozwałkowujemy na koło,przecinamy na trójkąty.Na szerszą stronę nakładamy cząstkę czekolady lub kawałek jabłuszka lub troszkę marmolady.Zwijamy w rogaliki.Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.TANIO
UŻYJ W PRZEPISIE
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
Sezon na dynię! Czyli co zrobić z dyni?
Co zrobić z papryki? 3 najlepsze pomysły!
Szybkie śniadania na ciepło - inspiracje i przepisy
Jak suszyć grzyby w piekarniku? Poradnik
Co do słoików na zimę? Najlepsze przepisy!
Co zrobić z cukinii – najlepsze przepisy na cukinię
Jak gotować bób?
Jak zrobić marcepan? Przepis
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: