Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj w sosie wiśniowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja
1 kg
masło
2 łyżki
mąka
2 łyżki
wino
1 szkl
korniszony
6 szt
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
cynamon Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
sok z cytryny
rodzynki
1 łyżka
włoszczyzna
wiśnie
1 zmiksowane

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie wiśniowym

Rybę skrop sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Z włoszczyzny ugotuj wywar. Włóż rybę i gotuj 15 minut na bardzo małym ogniu. Wino, liście laurowe, ziele, gożdziki i cynamon zagotuj. Z masła i mąki zrób zasmażkę, nie rumieniąc jej. Połącz z winem, zagotuj, wymieszaj z wiśniami, rodzynkami i cienkimi plasterkami korniszona. Przypraw do smaku. Na półmisku polej mintaja sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 13.10.2012 09:04
ciekawy pomysł
Edyta38 04.05.2011 16:18
interesujace
suzana 06.01.2011 08:28
bardzo ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak