Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
#1 kg sera
#1 całe jajko
#budyń waniliowy lub śmietankowy
#1/2 szklanki cukru
#1/2 masła lub margaryny
#aromat pomarańczowy
Piana z 5 białek i 1 szklanki cukru
#puszka brzoskwiń
Wykonanie
Z podanych składników zagnieść ciasto( jeśli jest trudno skleić można dodać łyżkę gęstej śmietany),podzielić na dwie części mniejszą i większą.Mniejszą schłodzić w zamrażalniku a większą położyć na blachę.Przygotować masę serową. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i wyłożyć na ciasto w blasze..Na ser położyć pokrojone w cząstki brzoskwinie. Z 5 białek ubić pianę dodając szklankę cukru.Pianę wykładamy na owoce i scieramy na tace ciasto z lodówki posypując po wierzchu.Pieczemy ok. godz.w 180*C.