Roladki z baraniny

Roladki z baraniny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    0,6- 1 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • pomidory

    6 sztuk
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i pokroić na kotlety. Pomidory pokroić w plasterki, cebulę obrać i również pokroić w plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i octem winnym. Porcje mięsa rozbić delikatnie, kłaść na nie pomidora, cebulę i zawijać, spinać wykałaczką. Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, posypać szczypiorkiem i delikatnie podlać wodą. Piec około 1- 1, 5 godz. W temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

22.11.2013 08:37
bardzo fajne

IKrakowianka

21.07.2013 14:06
super smak

Andysz

15.11.2012 16:44
świetny;]

Katarzyna/kate1980

21.06.2012 21:59
super przepis

pioge7

22.03.2011 15:12
super

Iwusia

01.11.2010 00:08
Nigdy nie jadłam, ale chyba warto wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat