Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż na słodko

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
0,05 kg
śmietana
0,25 kg
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat
cukier
0,18 kg
mleko
1,00 l
ryż
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko

Do mleka dodać tyle wody, aby płynu było 2 razy więcej niż ryżu. Do wody z mlekiem i tłuszczem wsypać umyty ryż i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu aż do miękkości. Śmietanę ubić z cukrem, dodać cukier waniliowy. Porcje ochłodzonego ryżu polewać ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak