Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku a\'la Aga

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
50 dag
boczek wędzony
25 dag
kiełbasa
40 dag
kminek
4 łyżki
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
5 łyżek
cukier
1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
6 listków
Sklep Prymat
ziele angielskie
6 ziarenek
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
4 ząbki
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
margaryna
2 łyżki
mąka pszenna
1 łyżka
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku a\'la Aga

Fasolę zalej zimną wodą, dodaj kminek i odstaw na całą noc - można też wodę wymienić za kilka godzin. Na drugi dzień wylej wodę, w której moczyła się fasola, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, odrobiną kminku, pokrojonym boczkiem i kiełbaską. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na margarynie - dodaj do fasolki pod koniec gotowania. Gdy fasola będzie zupełnie miękka przypraw ją do smaku cukrem, solą, pieprzem, majerankiem i dodaj przecier pomidorowy - dokładnie wymieszaj. Czosnek rozetrzyj i wrzuć do fasolki. Z margaryny i mąki przygotuj zasmażkę - dodaj do fasolki. Energicznie wymieszaj i zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.02.2011 09:20
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak