Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
4 platry
grzyby suszone
3 dkg
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarnka
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Schab rozbić, oprószyć kucharkiem i pieprzem i obsmazyć na oleju. Zalać wodą, dodać drobno pokrojone grzyby (powinny być moczone całą noc). Dusić pod przykryciem około godziny dodając liście laurowe i ziele angielskie. Doprawić, zagęścić mąka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.11.2011 09:11
pycha
Motorek 12.11.2011 09:11
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak