Zupa grzybowa na mleku

Zupa grzybowa na mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szklanki
  • śmietana

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • borowiki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby drobno posiekać, włożyć do garnka, wlać 1 /2 szklanki wody, dodać cebulę, marchewkę i dusić około pół godziny. Wyjąć warzywa. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozmieszać z 2 szklankami mleka, wlać do grzybów i gotować 10 minut. Dodać resztę przegotowanego mleka, śmietanę, koperek, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

26.05.2013 16:01
świetny pomysł

Seba

17.05.2012 08:28
smaczna

olkaaa

19.03.2012 08:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat