Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŚLEDZIE MARYNOWANE

5.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone
ok. 5-7
cebula biała
7
Zalewa:
ocet 10 %
250 ml.
woda
1 l.
cukier
1 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
ok. 5 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE MARYNOWANE

Śledzie obrać ze skóry, opłukać zimną wodą (nie moczyć), pokroić na dowolne kawałki. Do wody dodać ocet i razem z solą, cukrem oraz zielem angielskim zagotować. Na gotująca wodę wrzucić wcześniej obraną i pokrojoną w żeberka cebulę, tak gotować ok. 1 min. Ostawić do ostygnięcia. Śledzie na przemian z cebulą układać warstwami w słoiku a następnie zalać wcześniej przygotowaną zalewą octową. Odstawić na jedną noc. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 06.10.2012 18:15
znakomite śledzie
MAR3STA 10.01.2011 19:58
często goszczą na moim stole;)
Natalia/tubisiek 04.01.2011 07:54
bardzo lubię! ;)
accee 03.01.2011 23:14
THIS IS IT

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak