mus jagodowy z twarożkiem

mus jagodowy z twarożkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    350 g
  • jajka

    3-4 szt
  • cukier

    150 g
  • żelatyna

    2-3 LYZECZKI
  • cytryna

    DO SMAKU
  • twaróg

    350 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na tarce należy zetrzeć skórkę. Połowę jagód zmiksować i połączyć z twarożkiem wymieszanym z żółtkami utartymi z cukrem i skórką cytrynową. Dodajemy żelatynę. Kiedy masa zacznie się ścinać wyłożyć na nią ubita pianę białka oraz resztę jagód i delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

24.03.2011 13:27
Uwielbiam takie desery :)

borys

22.05.2010 22:54
Przepis wart uwagi

borys

22.05.2010 22:54
Przepis wart uwagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat