Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiejski kociołek z kiełbasą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski śląskie
10 sztuk
olej
2 łyżeczki
por
2 sztuki
przecier pomidorowy
40 dkg
woda
1/4 szklanki
marchewka
2 sztuki
seler naciowy
2 pędy
wino czerwone
2 łyżki
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek z kiełbasą

Kiełbaski ponakłuwać widelcem i wstawić do grilla elektrycznego na 6 minut. Po tym czasie kiełbaski przeciąć na pół. W rondlu z grubym dnem podgrzać olej. Włożyć pory pokrojone w plasterki i smażyć 3 minuty aż będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy, wodę, wino, marchewkę pokrojoną w plasterki i posiekany seler naciowy, zagotować. Zmniejszyć ogień gotować bez przykrycia 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbaski przełożyć do rondla. Gotować na wolnym ogniu 2 minuty, aż się zagrzeją, a warzywa będą miękkie. Dodać natkę pietruszki. Podawać z ziemniaczanym puree lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.08.2011 17:26
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak