Bagietka czosnkowa z serem

Bagietka czosnkowa z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    2 sztuki
  • masło

    1/4 kostki
  • czosnek

    6-8 ząbków
  • majonez

    4 łyżki
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę nacinamy wzdłuż jak i w poprzek lekko pod skosem ( jak kiełbaskę na grilla ). Smakujemy ją masełkiem czosnkowym - masło ucieramy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą czosnkową. Bagietki wstawiamy do piekarnika na 170\'C na 20 min. Wyciągamy bagietkę i posypujemy startym serem lub układamy wzdłuż plasterki sera. Ponownie zapiekamy ok 2-4 min aż ser się roztopi. Na gorącą bagietkę nakładamy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.08.2012 08:47
Ciekawe

m1monika

05.07.2012 23:39
mniam

IKrakowianka

17.02.2012 19:39
super :)

Magdalena1110

08.10.2011 00:29
z czosnkiem pycha

IlonaAlbertos

27.05.2011 10:42
Musi być pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat