Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Świąteczna zupa jarska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler
1/4 sztuki
por (biała część)
1 sztuka
cebula
1 sztuka
margaryna
2 łyżki
pieprz
10 ziarenek
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżeczka
natka pietruszki
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
grzyby suszone
6 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna zupa jarska

Grzyby umyć i zamoczyć w wodzie na godzinę. Warzywa umyć. Cebulę pokroić w kostkę i podpiec na margarynie. Grzyby obraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wrzątku, dodać cebulę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i gotować 30 minut, następnie przecedzić. Do smaku przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.05.2011 21:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak