Golonka w przyprawach

Golonka w przyprawach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    2 sztuki
  • włoszczyzna

    1 porcja
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka słodka mielona

    5 łyżeczek
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki czyscimy , myjemy i osuszamy . Kilka ziaren ziela 3 liscie laurowe mielemy . Dodajemy do zmielonych przypraw i polowy papryki posiekana drobniutko cebule i czosnek , soli , pieprzu mieszamy i nacieramy nimi golonki . Wkladamy golonki do glebokiego naczynia , przykrywamy i odkladamy w chlodne miejsce na noc . Nastepnego dnia golonki czyscimy z przypraw , zalewamy w garnku wrzaca woda i gotujemy , liczac po 20 minut na kazde pol kg golonki . Po tym czasie dokladamy obrana wloszczyzne i jeszcze gotujemy 15 minut . Wyciagamy golonki , posypujemy papryka i wkladamy na brytfane i pieczemy w temp . 200 st . 0k 30 minut .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgosia6

10.12.2011 17:53
pycha

Ala5

03.06.2011 11:47
mniam to mało powiedziane to arcydzielo

romanrafal

13.01.2011 17:13
mniam

monisia1977

20.08.2010 17:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat