Brukselka z cieleciną

Brukselka z cieleciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    30 dag
  • pory

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
  • piwo

    1 szklanka
  • koperek

    3 łyżki
  • cielęcina bez kości

    30 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselke kroimy w plasterki , pory biale czesci kroimy na piorka . Mieso kroimy w kostke . Rozgrzewamy maslo i wrzucamy pory i brukselke i dusimy.Dodajemy mieso i dusimy dalej . Podlewamy piwem , PRZYPRAWIAMY SOLA I PIEPRZEM . Dusimy nadal do miekkosci . Gotowe danie posypujemy koperkiem , podajemy z ziemniakami lub pieczywem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wojr63

22.04.2012 22:46
bardzo fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat