Puree z marchewki

Puree z marchewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    80 dkg
  • mleko

    0,5 szkl
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • żółtka jaj

    2 szt
  • sól, cukier

    do smaku
  • zielenina

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew pokroic w plasterki i zalac mlekiem, dopełnic wodą alby płyn przykrywał marchwe w garnku. Ugotowac do miekkości. Przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac masło, żółtka i śmietanę, utrzec. Doprawic solą i pieprzem. Posypac obficie zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat