Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puree z marchewki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
80 dkg
mleko
0,5 szkl
śmietana
3-4 łyżki
masło
2 łyżki
żółtka jaj
2 szt
sól, cukier
do smaku
zielenina
2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z marchewki

Marchew pokroic w plasterki i zalac mlekiem, dopełnic wodą alby płyn przykrywał marchwe w garnku. Ugotowac do miekkości. Przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac masło, żółtka i śmietanę, utrzec. Doprawic solą i pieprzem. Posypac obficie zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak