Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek makowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
7 szt
mak
30 dag
cukier puder
1,5 szklanki
miód pszczeli
1 łyżka
sok z cytryny
3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
aromat migdałowy
0,5 łyżeczki
rodzynki
5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan
5 dag
orzechy włoskie
5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy

Sparzony mak odcedzić, trzykrotnie zemleć w maszynce. Wymieszać z miodem i aromatem migdałowym. Żółtka utrzeć z cukrem, dodając zmielony mak, bułkę tartą i bakalie. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, piec w 170 stopniach około 1h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.07.2012 19:54
pyszny
kuklik 13.09.2011 17:16
mniam
mehia 27.03.2011 12:50
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak