Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 kg
jagody 3 kg
spirytus 0,5-1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka mojej mamy

Owoce zasypujemy cukrem, i zostawiamy pod przykryciem na jakieś 2-3 tygodnie, aż puszczą sok. Po tym okresie dolewamy spirytusu lub wódki i odstawiamy na kolejne 3 tygodnie. Następnie przelewamy wszystko do butelek przez drobne sitko aby nalewka nie zawierała drobinek owoców. Owoce można włożyć do słoika. Przechowywane w lodówce nadają się doskonale na tort. Nalewkę przechowujemy w zacienionym miejscu. Doskonała na poprawę humoru jak i dolegliwości typu grypa, żołądek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.09.2013 12:01
bardzo dobra piłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak