Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Rogaliki z powidłami śliwkowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • masło

    1 kostka
  • śmietana

    5 łyżek
  • drożdże

    8 dag
  • powidło śliwkowe (węgierkowe)

    1 słoik mały
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem, dodać śmietanę i drożdże. Z tych składników wyrobić jednolite, elastyczne ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto wyjąć, rozwałkować, wykrawać z niego kwadraty, na środek kłaść powidła, zawijać w rogaliki, smarować je roztrzepanym jajkiem i posypywać cukrem. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

03.11.2013 21:26
bardzo apetyczne

IKrakowianka

12.08.2012 20:32
świetne

Katarzyna/kate1980

16.03.2012 21:33
super

Krzysztof42

25.10.2011 14:30
bardzo lubię ,ale by się zjadło

Iwusia

12.09.2010 10:27
Super :) :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat