Roladki drobiowe z boczkiem i cebulą

Roladki drobiowe z boczkiem i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 szt
  • boczek

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • musztarda chrzanowa

    4 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • margaryna

    3/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy wzdłuż na połowę, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, smarujemy musztardą.
Cebul i boczek kroimy w kosteczkę i nakładamy na mięso. Zwijamy ciasno roladki, związujemy nićmi bądź też spinamy szpilką.
Smażymy na rozgrzanej margarynie około 1 godz, -najpierw podpiekamy a później na wolnym ogniu dusimy- możemy podlać wodą by powstało więcej sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

16.02.2012 13:25
super!

KasiaK90

06.01.2012 09:51
super

Justyna Jussstiii

14.12.2011 12:50
pycha

Kuchareczekjeden

21.10.2011 18:21
rewelacja

Kuchareczekjeden

21.10.2011 18:21
rewelacja

Kuchareczekjeden

21.10.2011 18:21
rewelacja

Natalia40

19.10.2011 20:30
mniam

agata1722

03.10.2011 12:05
dobre

calliope

27.09.2011 08:51
ciekawe

leonkot

08.09.2011 14:16
super!! lubię roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat