Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kruche ciasto z rabarbarem i pianą

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
cukier puder
4 łyżki
masło
10 dag
jaja
2 szt
rabarbar
1 kg
cukier
20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem i pianą

Rabarbar pokroić, włożyć do rondla, posypać 10 dag cukru kryształu, włożyć do ciepłego piekarnika. Gdy puści sok, wylać na sitko i osączyć. Z mąki, masła, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy i podpiec na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika, ułożyć osączony rabarbar, posypać tartą bułką i przykryć pianą ubitą z białek i 10 dag cukru. Wstawić do niezbyt gorącego piekarnika na kilka minut. Gdy się zrumieni wyjąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 21.02.2011 19:11
apetyczne :)
mehia 21.02.2011 19:11
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak