Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowe lody jagodowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa
750 ml
mąka pszenna
2 łyżki
woda
2 łyżki
żółtko jajek
3 sztuki
cukier
200 gram
cukier waniliowy
2 łyzeczki
Sklep Prymat
jagody
250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody jagodowe

W garnku z podwójnym dnem zagotować śmietankę. Mąkę połączyć z wodą i wmieszać do śmietanki. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i powoli dodawać do masy. Ciągle podgrzewać do momentu, aż całość zgęstnieje. Odstawić i ostudzić. Zamrozić. Jagody dodać tuż przed całkowitym zamrożeniem się lodów (5 minut przed zakończeniem mieszania lodów).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak