Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz z czerwonych buraków zabielany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości
400 g
woda
4,20 l
włoszczyzna
300 g
cebula
1 szt
buraki czerwone
1,20 kg
Kwas burakowy
0,4 l
mąka
2 łyżki
śmietana
150 g
cukier
1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z czerwonych buraków zabielany

Kości umyć, zalać wodą, dodać ziele i gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do gotującego się wywaru z kości i ugotować. Buraki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, zalać wodą i ugotować, po ugotowaniu zakwasić. Oba wywary przecedzić, połączyć ze sobą lub do odcedzonego wywaru dodać kwas burakowy. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącego wywaru, dodać do zupy, doprawić do smaku solą, cukrem i zagotować. Barszcz podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak