rolada ze szpinakiem

rolada ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • masło

    50 g
  • boczek

    50 g
  • sól

    szczypta
  • szpinak

    350 g
  • śmietana

    5-6 łyżek
  • serek homogenizowany

    200 g
  • cebula

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wyrabiamy ciasto z twarozku, mąki, masła i soli na gładką masę.dajemy do lodówki na 20 min.boczek podsmażamy, dodajemy cebulę i świeży szpinak.dusimy ok 10 min i przyprawiamy.ciasto rozwałkowujemy, kładziemy mieszankę , zawijamy i kroimy na kawałki ok 5cm. układamy na posmarowanej masłem formie do pieczenia,polewamy śmietanka i pieczemy ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

25.11.2012 19:27
fajny przepis

Joanna108

07.01.2012 09:11
bardzo ciekawy przepis

Joanna108

07.01.2012 09:11
bardzo ciekawy przepis

Małgorzata106

20.11.2011 19:27
super

Jaheira11

08.06.2011 23:20
fajny pomysł

grazia1

10.04.2011 09:36
coś pysznego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat