Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tureckie
Wylać cienką warstwą ciasto na blachę. Piec ok 15 - 20 min w temp 180 st
Po upieczeniu polać lukrem utartym z 3/4 szkl cukru pudru i soku z połowy cytryny. Wystudzić i wykrawać szklanką księżyce.
jajko |
4 szt
|
cukier puder |
3/4 szkl
|
mąka |
1 szkl
|
margaryna |
150 gr
|
proszek do pieczenia |
1,5 łyżeczki
|
kakao |
2 łyżki
|
aromat rumowy |
kilka kropel
|
sok z cytryny |
4. łyżki
|
cukier puder |
3/4 szkl
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: