Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca
600 gr drobiowe
marchewka
1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
0,5 łyżeczki
cebula
0,5 szt
ziele angielskie
3-4 szt
Sklep Prymat
imbir
1/4 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
0,5 łyżeczki
majeranek
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
masło
2 łyżki
mąka
2 łyżki
kapusta pekińska
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
Sos imbirowy
1 łyżeczka
sos chili
1 z limonką
kapusta
duszona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.

Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.02.2013 13:57
ciekawe połączenie
Małgorzata106 18.02.2012 18:01
pycha
romanrafal
romanrafal 07.04.2011 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak