Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bitki baranie w winie

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
1 kg
czosnek ząbki
6 szt
pomidory
1 kg
papryczka chili
1 szt
mąka
2 łyżki
oliwa
6 łyżek
cebula
2 szt
szczypiorek
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
2 łyżki
Sklep Prymat
wino czerwone
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki baranie w winie

Mięso pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, obtoczyć w mące, zrumienić na oliwie, przełożyć do rondla. Mięso podlać wodą, dodać posiekaną cebulkę i papryczkę chili, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, podlać winem i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Bitki podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:14
super
KasiaK90 08.11.2011 07:28
dla mnie też:)pyszności
IlonaAlbertos 15.10.2011 21:55
Dla mnie idealne.
mikrusiak 25.12.2010 17:32
:( to nie dla mnie... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak