Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Poncz do ciasta biszkoptowego

5.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
0,5 szklanki
spirytus
2 łyżki
cukier
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżeczka
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz do ciasta biszkoptowego

Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i spirytus. Wymieszać. Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.10.2013 19:35
Biszkoptowe musi być dobrze nawilżone ponczem.
Iwusia 06.06.2012 23:40
super
olkaaa 16.03.2012 07:55
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak