Przepis i sposób przygotowania na: PAELLA
-1 podwójny filet z kurczaka
-1 cebula
-1 zielona papryka
-1 słoik czerwonej marynowanej papryki
-60dag fasoli szparagowej
-2 szkl.ryżu
-4-5szkl.rosołu
-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
-sól,pieprz
-1 łyżeczka curry
-olej do smażenia
Wykonanie:
Cebulę,papryki i mięso kroimy w małą kosteczkę,fasolę w 1cm kawałki.Na głębokiej patelni podsmażamy cebulę,wkładamy fasolkę i zieloną paprykę,solimy i podsmażamy.Dodajemy czerwoną paprykę i przecier pomidorowy.
Mięso opruszamy solą i pieprzem,przekładamy do warzyw i smażymy do miękkości.Wsypujemy ryż i curry,mieszamy i chwilę dusimy.Wlewamy ciepły rosół,gotujemy na małym ogniu,aż ryż zmięknie(nie mieszamy).
Podajemy na ciepło.