PAELLA

PAELLA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
-1 podwójny filet z kurczaka
-1 cebula
-1 zielona papryka
-1 słoik czerwonej marynowanej papryki
-60dag fasoli szparagowej
-2 szkl.ryżu
-4-5szkl.rosołu
-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
-sól,pieprz
-1 łyżeczka curry
-olej do smażenia

Wykonanie:
Cebulę,papryki i mięso kroimy w małą kosteczkę,fasolę w 1cm kawałki.Na głębokiej patelni podsmażamy cebulę,wkładamy fasolkę i zieloną paprykę,solimy i podsmażamy.Dodajemy czerwoną paprykę i przecier pomidorowy.
Mięso opruszamy solą i pieprzem,przekładamy do warzyw i smażymy do miękkości.Wsypujemy ryż i curry,mieszamy i chwilę dusimy.Wlewamy ciepły rosół,gotujemy na małym ogniu,aż ryż zmięknie(nie mieszamy).
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat