Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żołądki duszone z grzybami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe
1 kg
papryczka chili
1 szt
szalotka
6 szt
grzyby suszone
8 szt
mąka
2 łyżki
olej
2 łyżki
mleko
0,5 szklanki
śmietana
0,5 szklanki
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki duszone z grzybami

Suszone grzyby namoczyć, następnie ugotować i drobno pokroić. Żołądki podzielić na kawałki, obgotować w osolonej wodzie, dodać świeżą wodę i gotować 10 minut. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać żołądki, papryczkę, grzyby i wywar grzybowy. Dusić około pół godziny. Śmietanę wymieszać z mąką i mlekiem, wlać do sosu i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.10.2013 12:17
Pasuje mi to połączenie.
ankaryba 13.06.2012 08:28
smaczne :-)
Iwona51
Iwona51 01.11.2011 20:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak