Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • śmietana

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • słonina

    10 dag
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • koper siekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • estragon

    0,5 łyżeczki
  • groszek zielony

    40 ugotowany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę stopić, dodać posiekaną cebulę, czosnek, zeszklić, włożyć grzyby i 15 minut. Do garnka wsypać groszek, zrumienioną cebulkę z pieczarkami i śmietanę wymieszaną z przyprawami, zagotować i dusić około 5 minut. Posypać posiekanym koperkiem. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

03.02.2014 17:03
Smakowite grzybki.

IZABELA29

17.12.2013 14:55
fajne danie warto spróbować zrobić takie

ben-ka

16.12.2013 09:50
Fajna kompozycja.

Wafelek2601

06.10.2011 14:17
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat