Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos myśliwski

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 kg
boczek wędzony
80 dag
wieprzowina
1 kg
wołowina
0,5 kg
cebula
4 szt
grzyby suszone
5 szt
śliwki suszone
10 dag
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kiełbasa
40 dag
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
kapusta kwaszona
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos myśliwski

Mięso pokroić w kostkę, boczek w plastry. Na patelni podsmażyć na oleju boczek, odłożyć skwarki. Na tłuszczu obrumienić posiekaną cebulę i mięso. Kapustę poszatkować i połączyć z kapustą kwaszoną. W garnku układać warstwami kapustę, cebulę, mięso, skwarki, suszone śliwki, pokruszone grzybki. Całość podlać wodą i gotować około 3 h. Pod koniec duszenia dodać liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.02.2014 20:28
Smakowity bigosik.
Gosia32
Gosia32 19.07.2011 14:27
pycha
Monika193
Monika193 22.12.2010 17:28
oj, jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak