Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik jęczmienny

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna
1 szklanka
włoszczyzna
50 dag
grzyby suszone
5 szt
ziemniaki
0,5 kg
śmietana
1 szklanka
mleko
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1 szt
wieprzowina
0,5 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jęczmienny

Mięso oddzielić od kości. Kości zalać wodą, osolić i podgotować. Dodać kaszę, grzyby, mięso i gotować mieszając od czasu do czasu. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Po 15 minutach włożyć pokrojone ziemniaki i pokrojoną cebulę. Śmietanę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.12.2013 23:37
Prosta, smaczna zupa.
romanrafal
romanrafal 30.04.2012 16:39
smaczny,lubię krupniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak