sałatka z pokrzywą i szczawiem

sałatka z pokrzywą i szczawiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej pokrzywy

    500 g
  • ząbki posiekanego czosnku

    4
  • koperek posiekany

    2 łyzki
  • posiekana kolendra

    2 łyzki
  • szczypiorek posiekany

    2 łyzki
  • miodu wielokwiatowego

    1 łyzka
  • natka pietruszki

    2 łyzki
  • ocet winny

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie
Pokrzywę wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty.
Po tym czasie ją odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie pokroić zarówno pokrzywę jak i szczaw w paseczki.
Dodać resztę posiekanej zieleniny, przemieszać.
Na koniec posiekaną czosnek utrzeć z miodem, octem solą oraz pieprzem po czym polać sałatkę.
Dobra dla wegetarian i ludzi na diecie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat