Banany w cieście z miodem

Banany w cieście z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    2 szklanki
  • miód płynny

    6 łyżek
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • mąka pszenna

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki
  • woda

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • banan

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i wodę, miotełką roztrzepać na jednolitą masę. Banany obrać ze skórek, przekroić wzdłuż na pół i namaczać w cieście. W garnku rozgrzać olej i smażyć na nim banany. Po usmażeniu się banany przekładać na talerze, polewać miodem i posypywać płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

01.08.2012 00:00
rewelacyjne

IKrakowianka

01.08.2012 00:00
rewelacyjne

malaczarna23

01.06.2012 09:51
super

RenataZ-et

08.05.2012 20:54
mniam, ale super

tomek18

09.12.2011 09:48
super

Krzysztof42

20.09.2011 16:20
o jej a co na to banan

Iwusia

05.12.2010 11:52
Ooo , super !!

Nina6

19.05.2010 12:21
ślinka cieknie jak się czyta przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat