Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak z nadzieniem pieczarkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wypatroszony kurczak
1 sztuka
pieczarki
40 dkg
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanki
rodzynki
10 dkg
natka
1 pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
orzechy włoskie
2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem pieczarkowym

Obrać pieczarki i cebulę, pokroić. Usmażyć razem na łyżce oleju. Przestudzić. Wymieszać z posiekaną natką, orzechami, rodzynkami, bułką tartą oraz jajkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Nadziać farszem umytego i osuszonego kurczaka. Związać udka, spiąć otwór wykałaczkami. Natrzeć kurczaka solą, pieprzem i papryką, skropić olejem. Piec przez ok. godzinę w temp. 200 stopni. Kurczak świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami, oprószonymi tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 23.12.2010 20:14
super
RenataZ-et 22.12.2010 13:24
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak