Przepis i sposób przygotowania na: Mikołajkowe kolorowe muffinki Kamili
Babeczki mikołajkowe będą idealną przekąską dla najmłodszych. Kolorowe wnętrze i ładnie udekorowane na zewnątrz. Zaproście dzieciaki do wspólnego pieczenia tych babeczek mikołajkowych. Będą zachwycone.
Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier) wymieszać ze sobą. W rondelku roztopić masło, odstawić by ostygło. Do suchych składników dodać mokre, czyli jajko, mleko i roztopione masło. Mieszać.
Podzielić ciasto na 4 części i każdą zabarwic odrobina barwnika spożywczego. Ciasto kolorowe wlewać naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Po tym czasie wyjmując babeczki, jak wystygną ozdobić lukrem zrobionym z szklanki cukru pudru i ok. 2 łyżek soku z cytryny. Ozdobić cukrowymi perełkami.