Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rumiane żeberka z musztardą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka
1 kg
cebula
2 szt
czosnek
2 ząbki
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
1 łyżka
sos sojowy
3 łyżki
olej
2 łyżki
kminek
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane żeberka z musztardą

Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Sos sojowy połączyć z musztardą, przecierem pomidorowym i olejem. Dodać do tego cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól i pieprz - dokładnie wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze części, umyś, osuszyć i posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na ok godzinę do lodówki. Wyjąć z folii. Grilować po 10-15 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak