Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbki z drobiu z pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka
50 dag
pieczarki
30 dag
cebula
1 szt
masło
10 dag
mąka
1 łyzka
śmietana
1/2 szkl
natka pietruszki
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z drobiu z pieczarkami

Drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach masła. Wątróbki pokroić i usmażyć na pozostałym maśle. Wątróbki połączyć z pieczarkami, poddusić, oprószyć mąką, zagotować i odstawić. Następnie wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem do smaku, dodać natkę pietruszki. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.05.2013 14:07
bardzo lubie taka watrobke :)
mehia 21.05.2011 21:18
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak