Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe
6 szt
korniszony
3 szt
grzybki marynowane
0,5 szklanki
kapary
1 łyżka
jabłko
1 szt
cebula
2 szt
masło
2 łyżki
szczypior
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
oliwa
2 łyżki
cytryna
1 szt
jajko ugotowane na twardo
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Filety śledziowe opłukać, pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku. Jabłko i cebulę bardzo drobno posiekać, przyprawić solą i cukrem. śledzie obłożyć cebulą i pokrojonymi korniszonami, grzybkami, masłem i pokrojonym jajkiem oraz posypać szczypiorkiem. Udekorować cząstkami cytryny, skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.12.2013 11:55
chętnie spróbuję :)
Iwona51
Iwona51 04.09.2011 13:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak