Kompot jabłkowo-gruszkowy

Kompot jabłkowo-gruszkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2
  • cukier

    4-5 łyżka
  • goździki

    2
  • jabłko winne

    2 kilka dużych szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 szklanki wody wlać do garnka, dodać cukier, skórkę cytrynową, goździki i cynamon. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem 10 min. Owoce opłukać, obrać, pokroić na ósemki, oczyścić z gniazd nasiennych, włożyć do garnka, przykryć i odstawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

11.09.2011 12:55
dobry o obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat