Parmezanowa łódeczka wypełniona sałatką z zielonych szparagów

Parmezanowa łódeczka wypełniona sałatką z zielonych szparagów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główki zielonych szparagów

    3
  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte główki szparagów gotujemy na parze.
- Starty parmezan układamy na suchej patelni, formując placuszek i (na małym ogniu) czekamy, aż się lekko zrumieni. Delikatnie, gorący przekładamy na - jak było w moim przypadku- butelkę od oliwy i formujemy łódeczkę. Układamy na talerzu. Wypełniamy porwanym listkiem sałaty, główkami szparagowymi zielonymi oraz posiekaną natką pietruszki oraz lazurem. Doprawiamy i skrapiamy oliwą z oliwek extra vergine.Dekorujemy płatami parmezanu, ćwiartkami pomidorków i liśćmi natki. Odpływamy :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

12.09.2010 16:24
pomysłowo i elegancko - a składniki takie niby proste...

etka

31.08.2010 12:41
piękne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat