Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortelini
1 opakowanie -
pomidory suszone z czosnkiem Smak
6 sztuk -
oliwki czarne Smak
8 sztuk -
oliwki zielone Smak
8 sztuk -
kapary całe Smak
1 łyżka -
marynowany czosnek w oleju z ziołami Smak
4 ząbki -
cebula czerwona
1 sztuka -
szpinak baby
200 gramów -
bazylia
1 pęczek -
orzeszki piniowe
2 łyżki -
parmezan starty
1 szklanka
Sos:
-
oliwa
1/2 szklanki -
woda mineralna
1/2 szklanki -
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżka -
czosnek
1 ząbek -
sok z cytryny
2-3 łyżki -
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat
1 łyżka
Do smaku:
-
Chili z solą morską Prymat w młynku
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sposób przygotowania
Miażdżymy ząbek czosnku. Wszystkie składniki sosu wlewamy i dodajemy do słoika, zakręcamy i dokładnie mieszamy doprawiając do smaku.
Kroimy w paseczki suszone pomidory, oliwki. Siekamy kapary i czosnek marynowany, kroimy w piórka cebulę. Siekamy bazylię, ścieramy ser, prażymy orzeszki.
Do miski wkładamy ugotowane i ostudzone tortelinii, dodajemy pozostałe składniki sałatki, wlewamy sos i wszystko delikatnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę wkładamy do miseczek, posypujmy orzeszkami, parmezanem i bazylią.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się