Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/4 szt
bekon 3 plasterki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

Jeszcze jedna jarzynka robiona zupełnie inaczej niż u nas . szybka, oryginalny smak , smaczna – polecam .
Bekon drobno pokroić i usmażyć bez rumienienia . Dodać usiekaną cebulę i zeszklić ją . Kapustę drobno usiekać i sparzyć . Odsączyć i dodać do bekonu z cebulą . Włożyć masło . Dusić mieszając przez 20 minut pod przykryciem . Doprawić pieprzem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 06.01.2011 19:05
Kapusta włóska? Ciekawe. Trzeba wypróbować.
ElizaT 02.01.2011 22:57
ciekawie, chętnie wykorzystam Pani przepis !
alaaa 18.12.2010 20:10
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak