Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie pieczarkowym

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
1/2 kg
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 garsc
pieczarki
0,5 kg
śmietana
0,5 szkl
sól i pieprz
2 szczypty
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie pieczarkowym

tradycyjnym sposobem przygotowujemy mieso,lepimy kulki,lub innego ksztaltu i obsmazamy na patelni.przekladamy do rondla.
pieczarki kroimy drobno i podsmazamy,przyprawiamy.na patelni po smazeniu pieczarek,wsypujemy lyzke maki,prazymy i wlewamy powoli szklanke bulionu,ciagle mieszamy aby nie bylo grudek,laczymy z pieczarkami.przelewamy do pulpecikow i podgotowujemy.mozemy na koniec dodac smietane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.03.2011 09:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak