Doradca Smaku

Pieczarki nadziewane cebulą i natką

no-image

Informacje

  • Rodzaj posiłku Kolacja
  • Czas przygotowania Szybko
  • Koszt przygotowania Niski
  • Kaloryczność Średnia
  • Liczba osób 3-4
  • Rodzaj kuchni polska
  • Wegetariańskie Tak
  • Na grilla Nie

Sposób przygotowania

pieczarki umyć i oddzielić kapelusze od trzonów. cebule kroimy w kostkę i podduszamy. Dodajemy posiekane trzony pieczarek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.i napełnić tym farszem kapelusze pieczarek. Później panierować pieczarki w jajku i tartej bułce. i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron az do zarumienienia.

Składniki

  • cebula biała 10 dag cebula biała 10 dag
    Lubię Nie lubię
  • jajka 2 szt jajka 2 szt
    Lubię Nie lubię
  • pieprz, sól pieprz, sól
    Lubię Nie lubię
  • pieczarki 50 dag pieczarki 50 dag
    Lubię Nie lubię