Podstawowe ciasto na pierogi gotowane

Podstawowe ciasto na pierogi gotowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • sól

    0,5 płaskiej łyżeczki
  • woda

    1 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, w środku zrobić zagłębienie, dodać sól,wlać wodę.
Zagnieść ciasto, wyrobić dobrze, ale lekko - ma być wolne

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat