Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piersi faszerowane szpinakiem i twarogiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
4 szt
mrożony szpinak
20 dag
mleko
3 łyżki
czosnek
1 główka
jajko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
twaróg
20 (nie kwaśny)

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi faszerowane szpinakiem i twarogiem

2-3 ząbki rozgniecionego czosnku przesmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać do tego lekko rozmrożony szpinak, mleko. Wymieszać. Dusić aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wystudzony szpinak wymieszać z rozbełtanym jajkiem i zmielonym twarogiem.
Piersi kurczaka umyś i osuszyć. Połówki piersi naciąć wzdłuż - powstałe w ten sposób kieszenie napełnić przygotowanym wcześniej farszem. Każdą pierś zawinąć ciasno w folię aluminiową i ułożyć w brytfannie. Obok poukładać nieobrane ząbki czosnku i wstawić brytfannę do nagranego do 180\'C piekarnika. Po 20 minutach pieczenia z brytfanki usunąć czosnek, a piersi piec jeszcze przez kolejne 20-25 minut.
Po upieczeniu wyjąć z foli i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak