Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Uszka do barszczu

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
jajko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
grzyby suszone
10 dag
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej sojowy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barszczu

Grzyby suszone zamoczyć w letniej wodzie na 3h. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać przemielone przez maszynkę grzyby, przyprawić do smaku solą, pieprzem i olejem sojowym, wymieszać. Z mąki, jajka i 2/3 szklanki gorącej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na cienki placek, pociąć w kwadraty 5x5, nałożyć farsz i sklejać uszka. Gotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić i podać z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.01.2014 21:41
Uwielbiam barszcz z uszkami.
Łukasz15 18.01.2012 08:54
domowe są najlepsze!
IKrakowianka 06.11.2011 08:12
pyszne
Iwona51
Iwona51 10.09.2011 10:14
pycha
joanna77 18.07.2011 22:35
ja też
Monika193
Monika193 06.06.2011 22:13
uwielbiam uszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak