Masa do przełożenia biszkopta z owocami i galaretką

Masa do przełożenia biszkopta z owocami i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło lub margaryna

    1
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • żółtka jaj

    3
  • woda letnia

    1 szkl
  • kwasek cytrynowy

    1 płaska łyżka
  • zapach waniliowy

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzec z cukrem ,dodac żółtka i trochę zapachu .Podzielic na 2 części .jedną masą utrzec z pól łyżeczki kwasku cytrynowego ,a do drugiej dodac 2 łyżeczki kakao.

PŁYN do nasączenia biszkoptu:
Biszkopt po ostudzeniu przekroic na 2 części i każdą połowę nasączyc .Posmarowac jedną połowę masą i polożyc druga nasączoną połowę ,posmarowac ją drugą masą i na wierzch kłaśc owoce z kompotu i zalac gęstą galaretką .Włożyc na 1 godzinę do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

18.08.2011 15:53
super

barbara11561

15.05.2011 18:46
Pyszna:)

ben-ka

12.05.2011 13:36
szybko i słodko:)

Łucja1

09.10.2010 17:27
szybka masa i jest pewna,że się nie zważy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat